تحلیل تطبیقی تکدیگری
May 17th, 2014
<![CDATA[متکدیان کشورها و فرهنگهای مختلف تفاوتهای اساسی با هم دارند. در هر کشوری طبعا انواع و اقسام متکدی وجود دارد. نمونههای غیرعادی و مدرنش را در ایران همه دیدهایم. اینجا منظور من گداهای سنتی هستند که در یک دیدار گذرا از شهر میتوان دیدشان.
ایران.
در ایران، تکنیک غالب گدایان جلب توجه از طریق به نمایش گذاردن بدبختی و مشکل خاصی است. نمایش اعضای ناقص بدن، اعلام داشتن بچه و عائله و نداشتن درآمد، داشتن بیماری و از این قبیل. وعده دعای خیر در قبال دعا نیز برای محکمکاری ضمیمه میشود. بدترین حالتهای این مظلومنمایی، تکدی توسط کودکان است. به خصوص اگر فروش گل، فال و آدامس سر چهارراهها را هم به حساب آوریم.
آلمان
در آلمان، گدا به معنایی که در ایران میشناسیم وجود ندارد. صدقهبگیرها البته در مرکز بعضی از شهرها دیده میشوند. اکثر این صدقهبگیر ها الکلی هستند و حقوق دولتی را که برای یک زندگی عادی کاملا کفایت میکنند را خرج الکل میکنند و بیشتر برای تامین الکل اضافه بر سهمیه گدایی میکنند. هیچ تمایلی هم به برانگیختن حس ترحم عابران ندارند. خیلی سالم و سرحال، با گردنی کلفت و معمولا سگی بزرگ در کنار، تکدی میکنند. هیچ گاه کودکی یا نوجوانی را در حال تکدی در آلمان ندیدهام.
فرانسه
در شهرهای کوچکتر گدا تقریبا نیست. تنها چیزی که از سفر پاریس به خاطر دارم، زن گدای جوانی بود که به پهنای صورت و بسیار دردناک میگریست. زبان ناقص فرانسهام اجازه نداد که بفهمم مشکلش چیست. هنوز هم گاهی از به یادآوری صحنهاش منقلب میشوم.
آمریکا
در آمریکا گداها کاملا متفاوت هستند. آنهایی که من دیدم، بیشترشان سیاه و نوجوان هستند، سیگاری یا دلاری طلب میکنند. بعضیشان کمی با حالت تهاجمی. دوستانی دارم که همیشه چند دلاری برای رفع شرشان در جیب دارند. بی خانمهایی که کارتنهای محل خوابشان در کنار مغازهها چیده شدهاند شکی در مستحق بودنشان باقی نمیگذارد.
پراگ
از همه جالبتر گدایان شهر پراگ هستند. فلسفه کاملا متفاوتی دارند. در حالت دائمی سجده با کلاهی یا کاسهای در جلو سر گدایی میکنند، در حالتی بسیار تضرع آمیز. تصاویرشان را میتوان به سادگی در اینترنت یافت. این گدایان سعی در نمایش بدبختی یا نقصان خود ندارند. لباسی در وضعیت معمولی دارند، جوان و کاملا سالم هستند. نشانی از نقص با مشکل خاصی را به نمایش نمیگذارند. تضرع و خاکساری فلسفه اصلی این گداهاست.]]>
Posted in Uncategorized | Comments (5)
May 30th, 2014 at 3:52 pm
گدایی در ایران به قدری پشرفت داشته که گه گاه این گونه افراد به صورت سازمان یافته به این امر مبادرت می ورزند.
این که گدایان در ایران بیشتر بر روی برانگیختن احساسات توجه دارند ، شاید بر می گردد به غلبه احساسات و عواطف بر عقل و منطق و توصیه های ادیان در صدقه و کمک به نیازمندان (تا می توانید) باشد.
البته نکته ای که شاید ذهن هر خارجی را در بازدید از ایران به خود جلب کند ، وجود تعداد صندوق های زیاد صدقه و فعالیت شبانه روزی برادران و خواهران خدوم کمیته امداد و سایر مراکز احسان و صدقه است.
جالب است که گه گاه در یک خیابانی که طول مسیر تردد عابران در هر طرف به 100 متر نمی رسد ، بیش از سه صندوق در هر طرف وجود دارد.
آیا در سایر کشور ها هم جمع آوری کمک و مراکز احسان و صدقه سازوکاری مثل ایران دارند؟
شما بگویید.
June 2nd, 2014 at 8:42 am
سلام سعید
من که ندیدم. در غرب چیزی شبیه به صندوق صدقات وجود ندارد. گهگاه در محلهای عبور، سازمانهای خیریه مختلف جلوی آدم رو می گیرند و با دادن بروشور یا چیزی کمک جمع می کنند.
بعضی موقعها هم به درب منازل مراجعه می کنند و قراردادی میبندند که مقداری پول ماهیانه از حساب کسر شود.
در بعضی از فروشگاهها صندوقی برای پول خورد هست که کاربر خیره داره. بعضی از فروشگاههای دیگه می تونی بگی که تو صندوق پول را به سمت بالا روند کنند و بقیه اش رو به خیریه پرداخت کنن.
June 2nd, 2014 at 11:58 am
سلام
خيلي مطلب مفيد و خوبي بود. ممنون از اين كه تجاربتون رو به اشتراك ميذاريد. گاهي با خودم فكر ميكنم اگر از هر صد نفر ايراني كه در خارج از كشور زندگي ميكنند فقط يك نفر به انتقال تجارب خود پرداخته بود، امروز 60 هزار وبلاگ، رسانه يا كتابي داشتيم كه ما رو با دنياي پيرامون خودمون آشناتر كرده بود.
بدرود
October 28th, 2014 at 9:23 pm
سلام . من برنامه مبدلتون رو دیدم . اما نتونستم از پسش بر بیام . می خواستم ببینم هنوز هم می تونید زحمتش رو بکشید . من بدم نمیاد مطالب بلاگفام رو بیارم تو سایت وردپرسی خودم . منتها مطالبم یکم زیاده . حدود 3800 مطلب هست . آدرس وبلاگم omidhk.blogfa.com هست و ایمیلم هم همین ایمیلی که نظرگذاشتم باهاش . ممنونم .
October 29th, 2014 at 10:45 pm
سلام
مایلم بدانم که در کدام بخش از راهنمای نوشته شده مشکلی وجود داشته که مانع از آن شده که شما بتوانید تبدیل را انجام دهید.
حل مشکل مستندات ممکن از به بقیه هم کمک کند.